Goede voornemens… Tot in 2018!

De derde week van 2017 is alweer aangebroken en 2016 lijkt ver achter ons te liggen. Maar zeg eens eerlijk, is dat ook zo met jouw goede voornemens? Lukt het jou nog om gezonder te eten, minder geld uit te geven en meer te bewegen en alles wat je nog meer op je goede voornemens-lijstje had gezet? Is jouw antwoord op deze vraag nee? Geen paniek want vandaag is het nationale dump je goede voornemens dag! 

Gezonder eten

Had jij dit goede voornemen ook, maar lukt het niet helemaal? Gooi die gedachte weg dat je gezonder MOET eten. Af en toe snoepen mag best. Niet elk tussendoortje hoeft verantwoord te zijn. Een stuk chocolade op zijn tijd of een glas fris in plaats van groene thee of water is helemaal zo slecht nog niet! Sterker nog, het helpt je om een voedingspatroon langer vast te houden. Als je zorgt dat je ochtend-, middag- en avondeten gezond is, dan mag die snack echt wel. Had je ook die frietpan al ingeruild voor een airfryer?

 

knipsel

Minder geld uitgeven

We zitten inmiddels over de helft van de eerste maand. Hoe sta je er financieel voor? Je moet nog twee weken tot het einde van de maand. Gaat het je lukken om geld te sparen? Of moet je het toch anders aanpakken voor de volgende maand?

 

euro-870757_1920

Meer bewegen

Meer bewegen is een van de eerste gedumpte voornemens. Niet zo gek ook, want de donkere wintermaanden zijn ook niet echt aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Maak er in plaats van een goed voornemen een leuke activiteit van. Spreek bijvoorbeeld af met vrienden om samen te sporten of schrijf jezelf in voor een teamsport. Groepsdruk helpt.

 

Heb jij jouw goede voornemens al gedumpt? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*