Schoenmaat bepaalt voorkeur voor parfum

Begin dit jaar heeft Superwinkel een onderzoek uitgevoerd naar uiterlijke kenmerken en geurvoorkeuren. Lees hier alles over het onderzoek en onze vernieuwde parfumadviseur!

SCHOENMAAT BEPAALT VOORKEUR VOOR PARFUM

De schoenmaat van zowel mannen als vrouwen bepaalt voor een groot deel de voorkeur voor geurtypen. Dit is naar voren gekomen uit een onderzoek onder 7.823 mannen en vrouwen naar het verband tussen uiterlijke kenmerken en de voorkeur voor bepaalde geuren.

Het onderzoek dat begin dit jaar is uitgevoerd door Superwinkel.nl toont aan dat uiterlijke kenmerken zoals lengte, oogkleur, haarkleur en schoenmaat voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de voorkeur voor bepaalde geurtypen.

Tijdens het onderzoek is gevraagd naar de uiterlijke kenmerken van respondenten en hun geurvoorkeuren. Het blijkt dat de schoenmaat van zowel mannen als vrouwen voor bijna 40% bepaalt welke geurtypen zij prefereren. Dit zou ook kunnen verklaren waarom geuren in ons hoofd vaak gekoppeld worden aan een bepaalde uitstraling.

Naar verluidt zouden geurvoorkeuren hierdoor in de toekomst op een meer wetenschappelijke manier benaderd kunnen worden.

Als grootste online parfumerie van Europa heeft Superwinkel.nl hier goed op ingespeeld. De online parfumadviseur van Superwinkel.nl is naar aanleiding van dit onderzoek verder geoptimaliseerd waardoor er nu ook aan de hand van uiterlijke kenmerken geadviseerd kan worden welke geur het beste bij iemand past.

Test de vernieuwde parfumadviseur hier!

 

Comments are closed.